Reviews

Sony Xperia L1 review: grijze muis

Voordelen
bouwkwaliteit
USB-C
Nadelen
Geen vingerafdruksensor
Banaal toestel
Aanbevolen prijs: €199
Waar te koop?
Totaalscore 7
De Xperia L1 van Sony is geen opvallend toestel, maar slaat de bal evenmin fataal mis.

Deze review is onderdeel van onze grote ‘Smartphonegids 2017’ waarin we 45 smartphones hebben getest. Klik hier voor een overzicht van alle budgetsmartphones in de test.


De Xperia L1 volgt het lijvige design dat Sony al ruim vier jaar voor vrijwel al zijn toestellen hanteert, wat wil zeggen dat je zeker boven- en onderaan gigantische schermranden terugvindt. Hoef je geen slanke telefoon, dan vind je hier wil een toestel dat best goed in de hand ligt.

Een vingerafdruksensor en Sony’s klassieke cameraknop ontbreken, maar de volume- en aan-uit-knoppen voelen verrassend kwalitatief aan ondanks het plastic waaruit ze vervaardig zijn. Dit toestel is hoegenaamd geen krachtpatser, maar tijdens onze test presteerde het vlot in dagelijks gebruik. De opslagcapaciteit is wel aan de beperkte kant: van de 16 beschikbare gigabytes blijven er maar tien over en dat is krap.

Het beeldscherm zelf tet maar 720 x 1.280 pixels en dat zie je. Het oogt bovendien een beetje afgewassen. Rampzalig is het niet, maar er is sterkere concurrentie in deze prijsklasse. Tot slot kan ook de camera ons niet overtuigen omwille van de matige kwaliteit en de trage autofocus.

De Xperia L1 doet niets verkeerd, maar springt er evenmin ergens bovenuit.


Benieuwd hoe de Sony Xperia L1 presteert tegenover de concurrentie? Download nu onze ‘Smartphonegids 2017’ voor een uitgebreid overzicht van specificaties en testresultaten.

[whitepaper title=”Smartphonegids 2017: kies de telefoon die bij je past” thumb_url=”https://cdn.techpulse.be/2017/12/smartphonegids_300.jpg” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20171214_techpulse_smartphones”]  [/whitepaper]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business