Tips

Kijktips van de redactie: april 2021

TechPulse kijktips van de redactie
Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips.

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder.

Onze kijktips voor april

Jens: The Serpent (Netflix) 

Ken je de uitdrukking ‘listig als een slang zijn’? Indien niet, dan moet je de miniserie The Serpent dringend kijken. Hoofdpersonage Alain Gautier/Charles Sobraj is de belichaming van deze zegswijze. Met zijn charisma, gespeelde vriendelijkheid en luxueuze flat in Bangkok lokte hij tijdens de jaren 70 Westerse toeristen in de val. Een Belgische en Nederlandse ambassadeur wagen zich aan een huiverend kat- en muisspel met dit mysterieuze figuur dat je 8 afleveringen lang op het puntje van je stoel zet. Het feit dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten, maakt het alleen maar spannender.  

Sven: The Irregulars (Netflix) 

Als fan van de serie Sherlock keek ik enorm uit naar deze nieuwe serie gebaseerd op de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle. The Irregulars legt de focus niet direct op Sherlock Holmes en Watson, maar op een groepje straatkinderen die te maken krijgen met paranormale activiteiten. Hun aanwezigheid in de boeken beperkte zich tot drie verhalen, maar er is meer dan genoeg stof aanwezig voor interessante verhaallijnen. Er zijn misschien wel genoeg reeksen over tieners die bovennatuurlijke mysteries oplossen, maar het analytische aspect dat je kent van Sherlock Holmes ontbreekt ook hier niet en dat geeft de serie toch dat beetje extra. Het feit dat het zich afspeelt in het 19e eeuwse Victoriaanse Londen draagt alleen maar bij tot de sfeer van de serie.  

Wouter: Albatros (VRTNU) 

Albatros is een must-see en mag niet ontbreken in onze kijktips. Het is één van de beste Vlaamse fictiereeksen van de voorbije jaren. Albatros is een serie die heel wat maatschappelijke thema’s behandeld in afleveringen die overladen zijn van scherpe humor en natuurlijk een fantastische cast. De serie kreeg van Humo 4 van de 5 sterren en werd genomineerd voor de Ha! van het mediamagazine. De serie telt één seizoen met 8 afleveringen en een making of als extra. In het verhaal gaan tien zwaarlijvige mensen op kamp met één doel: afvallen. Al kan je natuurlijk al raden dat het verhaal niet zoals verwacht loopt. Met Joris Hessels, Benny Claessens en Janne Desmet in de cast moet je deze fanastische tragikomische reeks gewoon gezien hebben.  

Albatros is tot 5 mei gratis beschikbaar op VRTNUBekijk de trailer.

Marijn: Zero (Netflix)  

Superheldenseries? Zo zijn er toch 13 in een dozijn. Zero is veelbelovend. De fantasy-dramareeks volgt de jonge Omar, die het gewoon is om zich onzichtbaar te voelen. Uniek is dat het verhaal zich afspeelt in de Barrio, een niet altijd even vriendelijke buurt rond Milaan. Zero gebruikt zijn spreekwoordelijke onzichtbaarheid om een superkracht te ontketenen die hem toelaat om letterlijk onzichtbaar te worden. Samen met zijn nieuwe vrienden Sharif, Inno, Momo en Sara gebruikt hij zijn superkracht om de buurt te beschermen tegen een hardnekkige criminele bende. De Italiaanse tongvallen geven de serie extra flair. Zero verschijnt op 21 april op Netflix.  

Benieuwd wat er in maart op ons lijstje stond? Lees onze kijktips voor maart.

amazon primedisneyinstanieuwsnetflixontspanningslidertrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals