Nieuws

Apple haalt ontwikkelaarssite offline na hack

Apples ontwikkelaarssite is al enkele dagen offline, nadat een hacker zichzelf toegang probeerde te verschaffen tot gebruikersgegevens op de website.

Nadat Apple Dev Center – Apples website voor ontwikkelaars - er al een heel weekend uitligt en gebruikers mysterieuze e-mails hebben ontvangen om hun wachtwoord te resetten, komt het bedrijf met een verklaring.

“Vorige week donderdag heeft een indringer geprobeerd om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie van de geregistreerde ontwikkelaars op onze ontwikkelaarssite,” zegt Apple in een e-mail die het heeft uitgestuurd naar ontwikkelaars.

[related_article id=”158256″]

Volgens Apple is de informatie op de website versleuteld, maar het bedrijf kan niet garanderen dat er geen namen, e-mailadressen of adresgegevens werden gelekt.

Dat de hacker wel degelijk geprobeerd heeft toegang te krijgen tot accountinformatie, lijkt te worden gestaafd door de e-mails die verschillende ontwikkelaars dit weekend hebben ontvangen en waarin ze worden gevraagd om hun wachtwoord te resetten.

De website werd daarom tijdelijk offline gehaald, terwijl Apple aan een nieuwe versie werkt.

“Om te voorkomen dat een bedreiging als deze zich opnieuw kan voordoen, zijn we ons website volledig aan het vernieuwen, onze serversoftware aan het updaten en onze database opnieuw aan het opbouwen.”

Wanneer de website opnieuw online zal zijn, is voorlopig nog niet bekend. Apple verontschuldigt zich voor het ongemak en laat aan ontwikkelaars weten dat abonnementen die tijdens deze downtime zouden verlopen, worden verlengd en hun apps in de App Store blijven staan.

Ondertussen meldt The Next Web dat de hack werd opgeëist door een beveiligingsonderzoeker uit het Verenigd Koninkrijk. Hij beweert 13 beveiligingslekken in Apples systeem te hebben gevonden en zou via één van die lekken de gegevens van 100.000 gebruikers in handen hebben gekregen.

De onderzoeker zegt dat hij Apple hiervan op de hoogte heeft gebracht en het bedrijf alleen maar van dienst wilde zijn. Hij zou verder geen slechte bedoelingen hebben met de gegevens en is geïrriteerd dat Apple zijn onderzoek als een beveiligingsinbreuk afdoet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business