Nieuws

Vijfde bèta iOS 7 mikt op verfijning

De bètaversies van iOS 7 volgen elkaar steeds sneller op nu de lancering dichterbij komt. Ditmaal zijn de instellingen verfijnd en kun je het nieuwe Control Center uitschakelen terwijl je in een app zit.

Acht dagen geleden kwam iOS 7 bèta 4 uit en nu is het alweer de beurt aan versie nummer vijf. MacRumors, die de ontwikkeling op de voet volgt, ziet vooral kleine tweaks die het mobiele besturingssysteem gebruiksvriendelijker moeten maken.

Verwacht geen radicale wijzigingen: er is een nieuwe optie toegevoegd (personal hotspot) aan het instellingenscherm en Apple heeft de icoontjes een opfrisbeurt gegeven. Ook elders in iOS 7 duiken nieuwe pictogrammen op, zoals bij de knoppen van inkomende gesprekken en er is een nieuw Twitter-icoon.

Apple heeft het via een nieuwe instelling ook mogelijk gemaakt om Control Center uit te schakelen wanneer je een app open hebt staan. Dit nieuwe schuifpaneel geeft je directe toegang tot veelgebruikte instellingen en zat bij veel gebruikers in de weg als ze knoppen en bedieningsfuncties binnen apps wilden gebruiken aan de onderzijde van het scherm.

[related_article id=”158256″]

Deze alles-of-niets aanpak is nu ook weer niet ideaal. Misschien zou het beter zijn als je zelf kon bepalen bij welke apps het Control Center op slot wordt gegooid.

iOS-ontwikkelaars kunnen de nieuwe bètaversie afhalen op Apples Developer-site.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business