Nieuws

Google Art: Bezoek Brussels Museum en Witte Huis

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten is voortaan online te bezoeken. Het is het eerste Belgische museum in Google Art.

Google Art heeft zijn kunstcatalogus fors uitgebreid. In totaal zijn er vanaf vandaag 30.000 kustwerken uit 151 musea online te bekijken. Dat is het dertigvoud van het oorspronkelijke aanbod toen Google in februari 2011 met de dienst begon.

Tussen al die nieuwe werken zitten er tien uit het eerste Belgisch museum in Google Art: het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten uit Brussel. Er staan al tien stukken uit de collectie online. Daaronder de Vier studies van het hoofd van een Moor van Rubens, en twee werken van Pieter Brueghel De Oude: De val der opstandige engelen en De volkstelling te Betlehem.

Verder kan je ook nog de Episode van de Septemberdagen 1830 op het stadhuisplein te Brussel van Gustave Wappers bekijken. Dat schilderij beeldt de onafhankelijkheidsstrijd van België af.


Episode van de Septemberdagen 1830 op het stadhuisplein te Brussel van Gustave Wappers op Google Art

In het Witte huis rondlopen
In sommige musea kan je ook een rondwandeling maken op dezelfde manier als op Street View. Je kan verschillende zalen doorlopen en de kunstwerken bekijken. Dat kan bijvoorbeeld in Tate Britain en het Nederlandse Van Goghmuseum. Om dit klaar te spelen, heeft Google met een speciaal karretje heel het museum rondgereden om 360-gradenbeelden te maken.

De meest opvallende kunstgalerij is wel het Witte Huis. Wil je eens virtueel in het kantoor van President Obama staan, dan kan je gewoon naar Google Art surfen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business