Bassist Nirvana eens met Bono over piraterij

Krist Novoselic, medeoprichter en bassist van Nirvana, steunt het antipiraterijstandpunt van U2-frontman Bono. Die had afgelopen weekend zwaar uitgehaald naar internetproviders, omdat ze geld verdienen ten koste van muziek- en filmmakers.

De voormalige Nirvana-bassist doet zijn steunbetuiging in zijn vaste blog voor de krant Seattle Weekly. Hij zegt dat hij een fan is van YouTube en geen bezwaar heeft dat video’s van hem en Nirvana online staan. Tegelijk benadrukt hij wel dat muzikaal werk vergoed moet worden.

“Ik voel aan dat te veel webgebruikers gewoon veronderstellen dat content gratis moet zijn.” Hij zegt het niet helemaal eens te zijn met het idee dat providers auteursrechtelijk materiaal moeten tegenhouden. Wel is hij voorstander van een vergoeding voor contentmakers. Anders voorspelt hij een sombere toekomst.

Barbiepoppen
“Gratis content zal uiteindelijk leiden tot… gratis content. Bekijk het van het perspectief van een durfkapitalist. Iemand steekt veel geld in een film zoals Avatar. Ze investeren miljoenen om hoogstaande animatietechnologie te ontwikkelen die mensen zodanig verbaast dat de makers er hun geld mee terugverdienen, en er dan nog winst op maken.”

“Stel je nu Avatar voor in de context van YouTube. Een schokkerige camcorder met G.I. Joe en barbiepoppen. Voor welke van de twee zou je betalen?”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business