Californië krijgt glazen Apple Store

Apple werkt in Palo Alto (Californië, VS) aan een nieuwe winkel. Die zou volledig transparant zijn op de begane grond en meteen als prototype dienen voor het bedrijf.

De nieuwe shop vervangt de huidige Apple Store in Palo Alto die enkele blokken verder staat. Volgens The Daily News omschrijven bouwontwikkelaars het als “een nieuw prototype voor het bedrijf”. Naast de transparantie, waardoor de winkel gebruikmaakt van zonlicht, zullen er zelfs bomen in het pand staan.

Californië krijgt glazen Apple Store.
Zo ziet de locatie van de nieuwe Apple Store er uit op Google Street View

[related_article id=”158256″]

Officieel is het echter niet bekend dat het om een Apple Store gaat. Al bevestigen meerdere bronnen het bericht aan The Daily News. De architect van het project is Bohlin Cywinski Jackson, die eerder al een award won voor de Apple Store in New York die als een glazen kubus uit de grond steekt.

Californië krijgt glazen Apple Store.
De glazen kubus boven de ondergrondse Apple Store in New York.

De bouwontwikkelaars hebben wel in een nota aan de stad beschreven dat de winkel wordt gebruikt voor educatieve en zakelijke doeleinden, maar ook "consumentenpatronen’ en de verkoop van producten. Het transparante uiterlijk moet van binnenuit het gevoel geven dat de omgeving een deel van de winkel uitmaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business