Je bent een fan van P2P-netwerken en je wilt vermijden dat allerlei instanties nauwlettend je downloadverkeer monitoren. Of je bent het beu tijdens je surfsessies voortdurend op advertenties of (erger nog) spyware te botsen. Installeer dan PeerGuardian: een rasechte IP-blokker die specifieke IP-adressen (van welbekende officiële instanties, advertentienetwerken of dubieuze servers) buiten houdt door de connectie te […]

Advertentie

Je bent een fan van P2P-netwerken en je wilt vermijden dat allerlei instanties nauwlettend je downloadverkeer monitoren. Of je bent het beu tijdens je surfsessies voortdurend op advertenties of (erger nog) spyware te botsen.

Installeer dan PeerGuardian: een rasechte IP-blokker die specifieke IP-adressen (van welbekende officiële instanties, advertentienetwerken of dubieuze servers) buiten houdt door de connectie te blokkeren.

[download_file]

Het programma komt met uitgebreide lijsten van zulke servers, opgedeeld in verschillende categorieën: P2P, Ads, Spyware, Government en Educational. Verder is het mogelijk ook (zelf samengestelde) lijsten te importeren en te exporteren.

Up-to-date lijsten niet altijd beschikbaar
Wat het importeren betreft: op het internet kun je voor up-to-date lijsten terecht. En als je dat wilt, haalt PeerGuardian die op zelf in te stellen tijdstippen op. In de praktijk blijken de downloadlocaties echter jammer genoeg niet altijd bereikbaar.

Een logbestand toont je bovendien alle geblokkeerde sites en je kunt op grond hiervan zelf uitzonderingsregels creëren. Kortom, een tool die je toch weer van iets meer privacy verzekert.

De download onder dit artikel bevat een versie van PeerGuardian voor Vista/Windows 7. Werk je met een oudere versie van Windows, dan kun je terecht op de site van de makers.