Spelers van Manchester United mogen niet langer spreken op Facebook, Twitter of andere sociale netwerken. Officieel klinkt het dat de spelers geen accounts hebben. Een korte mededeling op de website van de voetbalploeg zegt dat geen enkele speler een persoonlijk profiel op een sociaal netwerk heeft. Om die reden moeten fans berichtgeving die van de spelers […]


Spelers van Manchester United mogen niet langer spreken op Facebook, Twitter of andere sociale netwerken. Officieel klinkt het dat de spelers geen accounts hebben.

Een korte mededeling op de website van de voetbalploeg zegt dat geen enkele speler een persoonlijk profiel op een sociaal netwerk heeft. Om die reden moeten fans berichtgeving die van de spelers komt met voorzichtigheid behandelen.

Maar volgens de Britse krant Telegraph neemt de club nu actie omdat spelers persoonlijke uitlatingen over elkaar deden op internet. Zo haalde ex-Tottenham Hotspur-speler Darren Bent deze zomer op Twitter nog zwaar uit naar de voorzitter van zijn voormalige club.


Britse profvoetballers zoals Wayne Rooney, Ryan Giggs en Darren Fletcher, alle drie momenteel uitkomend voor Manchester United, zijn al een tijdje actief op Twitter, maar hun accounts zijn intussen verdwenen. Op de publieke Facebookpagina’s van de voetballers werden dan weer alle berichten verwijderd.