Voor het eerst heeft China formeel ontkend dat het achter de cyberaanval op Google zit. Tegelijk verdedigt het land zijn censuurbeleid op internet. De reactie van de Chinese overheid komt bijna twee weken nadat Google bekendmaakte dat het halverwege december werd aangevallen vanuit China. In totaal werden meer dan dertig Amerikaanse bedrijven getroffen door de aanval. […]


Voor het eerst heeft China formeel ontkend dat het achter de cyberaanval op Google zit. Tegelijk verdedigt het land zijn censuurbeleid op internet.

De reactie van de Chinese overheid komt bijna twee weken nadat Google bekendmaakte dat het halverwege december werd aangevallen vanuit China. In totaal werden meer dan dertig Amerikaanse bedrijven getroffen door de aanval.

“De beschuldiging dat de Chinese overheid expliciet of impliciet heeft deelgenomen aan een cyberaanval, is ongegrond en heeft als doel China te denigreren.” Aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Industrie en Informatietechnologie tegenover het persbureau Xinhua.


[related_article id=”158901″]

Clinton kritisch
Vorige week liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zich nog zeer kritisch uit over de Chinese webcensuur. Daarop antwoordde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken dat die uitspraken schadelijk zijn voor de relaties tussen beide landen.

Google heeft nooit expliciet gezegd dat de Chinese overheid achter de aanval zit. Wel heeft het dit geïnsinueerd, door te zeggen dat het zijn zoekmachine in het land niet langer zou censureren.