Het mobiele besturingssysteem Symbian is vanaf donderdag vrij te downloaden, onder openbronlicentie. De Symbian Foundation spreekt van de grootste openbronmigratie in de geschiedenis. “Toen de Symbian Foundation werd opgericht, hebben we als doel vooropgesteld om de openbronrelease te vervolledigen tegen midden 2010. En dankzij de buitengewone toewijding van ons team en onze leden hebben we […]


Het mobiele besturingssysteem Symbian is vanaf donderdag vrij te downloaden, onder openbronlicentie. De Symbian Foundation spreekt van de grootste openbronmigratie in de geschiedenis.

“Toen de Symbian Foundation werd opgericht, hebben we als doel vooropgesteld om de openbronrelease te vervolledigen tegen midden 2010. En dankzij de buitengewone toewijding van ons team en onze leden hebben we dit ruim op tijd bereikt”, aldus Lee Williams van de Symbian Foundation.

De meest recente versie van het softwareplatform, Symbian^3, zal volledig klaar zijn tegen het eerste kwartaal van dit jaar. Symbian^1 vinden we vooral terug bij Nokia, dat de software voor de N97 gebruikte. Voor Symbian^2 zijn dan weer nooit toestellen gemaakt.


Wie de software wil downloaden, kan terecht bij de Symbian Developer Community.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.