Browsermaker Mozilla heeft twee extensies voor Firefox weggehaald. Sothink Web Video Downloader 4.0 en alle versies van Master File bevatten een trojan die Windowsgebruikers wil infecteren. In een blogpost legt Mozilla uit dat de browserextensie Master File de interne securitytesten aanvankelijk kon omzeilen. Een gebruiker met de naam CatThief heeft Mozilla op de infectie gewezen. Bij […]


Browsermaker Mozilla heeft twee extensies voor Firefox weggehaald. Sothink Web Video Downloader 4.0 en alle versies van Master File bevatten een trojan die Windowsgebruikers wil infecteren.

In een blogpost legt Mozilla uit dat de browserextensie Master File de interne securitytesten aanvankelijk kon omzeilen. Een gebruiker met de naam CatThief heeft Mozilla op de infectie gewezen.

Bij het herscannen van de volledige catalogus met extensies werd een tweede virus gevonden in de Sothink Web Video Downloader. Beide add-ons zijn intussen offline gehaald. Wel waarschuwt Mozilla dat computers pas besmet kunnen worden zodra Firefox wordt opgestart.


De extensies verwijderen is volgens Mozilla maar een deel van de oplossing. Wie vermoedt dat zijn computer geïnfecteerd is, kan zijn pc nakijken met een van de volgende­ scanners:

Antiy-AVL
Avast (gratis)
AVG (gratis)
GData
Ikarus
K7 AntiVirus
McAfee
Norman
VBA32


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.