Intel heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst gemaakt die vier keer hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf is er een grote vraag naar laptopchips. De winst bedraagt 2,4 miljard dollar, 433 procent hoger dan vorig jaar. De omzet komt op 10,3 miljard dollar, een stijging van […]


Intel heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst gemaakt die vier keer hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Volgens het bedrijf is er een grote vraag naar laptopchips.

De winst bedraagt 2,4 miljard dollar, 433 procent hoger dan vorig jaar. De omzet komt op 10,3 miljard dollar, een stijging van 44 procent op jaarbasis.

Volgens president en bestuurder Paul Otellini gaat het om Intels beste eerste kwartaal ooit. Het bedrijf zegt dat er vraag is naar producten in de hogere prijsklasse en dat er ook weer vraag is van bedrijven.


Het bedrijf wil zich nu verder focussen op de 32 nanometer-chiptechnologie. Daarom wil het hiervoor eind dit jaar vier fabrieken openen. In het tweede kwartaal mogen we een nieuwe dualcore Atom-processor verwachten en eind dit jaar wil Intel zijn nieuwe microarchitectuur onder de werknaam Sandy Bridge klaar hebben.

Wat betreft producten zegt Intel dat tablets een “waarschijnlijke marktuitbreiding” zullen worden. Net zoals minilaptops dat twee jaar geleden waren. Voor het tweede kwartaal verwacht Intel een omzet tussen 9,8 en 10,6 miljard dollar.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.