IT-reuzen tegen koelstandaard datacenters

Verschillende technologiereuzen, waaronder Google, Microsoft, Amazon en Nokia, verzetten zich tegen Amerikaanse richtlijnen voor datacenters. Die bepalen hoe er gekoeld moet worden. Maar de bedrijven zeggen dat ze op eigen houtje betere prestaties boeken.

Het gaat om de richtlijnen van de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE). Zij heeft nu ook datacenters toegevoegd aan haar lijst voor bouwefficiëntiestandaarden, die wordt opgenomen in de bouwcode.

In een open brief, ondertekend door Microsoft, Nokia, Google, Amazon, Dupont Fabros Technology en Digital Realty Trust, klagen de bedrijven de situatie aan. Ze zijn voor de efficiëntiemaatregelen, maar willen meer vrijheid. Zo vinden ze dat er regels moeten zijn op basis van de bereikte efficiëntie, in plaats van de technologie of methodes die worden gebruikt.

[related_article id=”161452″]

“We geloven dat efficiëntiestandaarden voor datacenters (…) gebaseerd moeten zijn op prestaties en niet op voorschriften. In andere woorden: de standaard moet een vereiste efficiëntie bevatten zonder de specifieke technologie voor te schrijven.” Aldus de bedrijven in hun brief.

De technologiebedrijven maken de vergelijking met auto’s. Hier wordt gelet op het benzineverbruik, maar niet op welke motor daarvoor wordt gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business