Facebook populairder dan Google op werkvloer

Facebook is de vaakst bezochte website op kantoor en is twee keer zo populair als Google. De netwerksite is goed voor 6,8 procent van al het verkeer, en verbruikt daarbij 4,5 procent van alle bandbreedte binnen de bedrijfsmuren.

Deze cijfers gelden voor Noord-Amerika, Europa en Azië en zijn afkomstig van beveiligingsbedrijf Network Box. Dat analyseerde dertien miljard URL’s in de eerste drie maanden van 2010.

Facebook is met 6,8 procent van alle bezochte sites twee keer zo populair als Google, dat goed is voor 3,4 procent. Daarna komen Yimg (Yahoos beeldenserver) met 2,5 procent, Yahoo zelf (2,4 procent) en adverteerder Doubleclick (2,5 procent).

[related_article id=”158901″]

Bandbreedte
Als we kijken naar de verbruikte bandbreedte dan liggen de cijfers iets anders. Hier is YouTube goed voor 10 procent van al het verkeer, gevolgd door Facebook met 4,5 procent. Windows Update genereert 3,3 procent van het verkeer. Yahoos beeldenserver en Google houden het respectievelijk op 2,7 en 2,5 procent.

De trend is opmerkelijk aangezien Facebook en YouTube zelden werkgerelateerd zijn. Daarom worden deze sites ook vaak geblokkeerd door de werkgever.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business