Nu de Amerikaanse overheid al zes maanden gebruikmaakt van het openbron-websiteplatform Drupal, heeft ze besloten haar steentje bij te dragen. Door vier eigen modules beschikbaar te stellen betoont het Witte Huis zijn steun aan een open web. De verantwoordelijke voor Whitehouse.gov, Dave Cole, zegt voor de website vier nieuwe Drupalextensies te hebben ontwikkeld. Die modules […]


Nu de Amerikaanse overheid al zes maanden gebruikmaakt van het openbron-websiteplatform Drupal, heeft ze besloten haar steentje bij te dragen. Door vier eigen modules beschikbaar te stellen betoont het Witte Huis zijn steun aan een open web.

De verantwoordelijke voor Whitehouse.gov, Dave Cole, zegt voor de website vier nieuwe Drupalextensies te hebben ontwikkeld. Die modules stelt hij nu ter beschikking van andere webmasters om ze “te beoordelen, te gebruiken of te wijzigen”.

De modules in het kort
Met Context HTTP Headers kunnen webmasters meer beschrijvende data aan hun content koppelen en servers duidelijk maken hoe ze een specifieke pagina moeten behandelen.


De module Akamai zorgt voor een betere integratie met het gelijknamige content-deliverynetwerk.

GovDelivery zorgt er dan weer voor dat er gemakkelijk automatische e-mails verstuurd kunnen worden. De manier waarop dat gebeurt, is vrij uitgebreid aan te passen.

Met Node Embed kun je tot slot sommige Drupalpagina’s (nodes) zoals afbeeldingenslides in een andere pagina insluiten.

Grote steun
Dat het Witte Huis al zes maanden Drupal gebruikt en er nu ook zelf aan meewerkt, is een grote steun voor openbronsoftware. Die sector geniet al vele jaren populariteit, maar moet nog altijd opboksen tegen gesloten softwaregiganten zoals Apple en Microsoft.