Asus werkt aan een eigen tablet onder de naam Eee Pad. Het gaat om een toestel met Android dat binnenkort officieel word voorgesteld. Volgens Digitimes heeft Asustopman Jerry Shen gezegd dat het toestel wordt getoond op Computex 2010, dat van 1 tot 5 juni loopt. Daar werd drie jaar geleden ook al de eerste Eee […]


Asus werkt aan een eigen tablet onder de naam Eee Pad. Het gaat om een toestel met Android dat binnenkort officieel word voorgesteld.

Volgens Digitimes heeft Asustopman Jerry Shen gezegd dat het toestel wordt getoond op Computex 2010, dat van 1 tot 5 juni loopt. Daar werd drie jaar geleden ook al de eerste Eee PC voorgesteld. De Eee Pad zou vanaf het derde kwartaal te koop zijn.

Het toestel zal over een nVidia Tegraprocessor beschikken en draaien op Android. Asus wil duidelijk concurreren met de iPad en voorziet daarom een aantal functies die de Apple-tablet mist. Zo komt er usb-ondersteuning, een geïntegreerde webcam en zal het toestel Flash hebben.


[related_article id=”152275″]

Volgens bronnen van Digitimes zal het toestel tussen de 479 en 510 dollar kosten. Ook MSI zou aan een eigen tablet werken.


Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.