Twitter bekend maar onbemind in VS

Twitter is in de VS zeer bekend geworden in een jaar tijd. Maar de microblogdienst kan die bekendheid niet omzetten in meer gebruikers. Facebook daarentegen…

Twitter in de VS: bekend, maar onbemind

In 2008 kende maar vijf procent van de Amerikanen de microblogdienst. In 2009 steeg dat naar 26 procent. Anno 2010 is dat percentage geëxplodeerd naar 87 procent. Dat blijkt uit een rapport van Edison Research. Toch zien we die enorme bekendheid niet vertaald in gebruikers: slechts zeven procent van de Amerikanen gebruikt Twitter.

De cijfers staan in contrast met die van Facebook. De sociaalnetwerksite is met 88 procent één puntje bekender dan Twitter. Vorig jaar en in 2008 was dat respectievelijk 75 en 50 procent.

Maar Facebook slaagt er wel in om die bekendheid om te zetten in leden. Zo heeft 41 procent van de ondervraagde Amerikanen een profiel op de site.

Hoger opgeleid
Verder in het verslag leren we onder meer dat twee derde van de respondenten netwerksites via zijn telefoon bezoekt. Ook blijken twitteraars doorgaans hoger opgeleid te zijn. Al is dat uiteraard geen indicatie voor wat ze zelf zeggen op Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business