Google mikt op halve seconde laadtijd

Google maakte onlangs bekend dat het snellere websites een hogere ranking zal geven. In een blogpost legt het uit hoe je je site versnelt, en dat de zoekgigant mikt op een halve seconde laadtijd.

De zoekgigant benadrukt dat snelheid belangrijk is voor de gebruikservaring. Zo voerde het een experiment uit samen met Microsoft. Hierbij werden sommige resultaten in zoekmachines Bing en Google met tweehonderd en vierhonderd milliseconden vertraagd, gedurende enkele weken.

Uit de test bleek dat er meteen veel meer gebruikers afhaakten. Daarom kan een geoptimaliseerde (en dus snellere) site meer gebruikers aantrekken.

[related_article id=”158901″]

Plug-in toont waar problemen zitten
Om webmasters te helpen heeft Google een plug-in klaar die relatief snel aantoont waar de snelheidsproblemen zitten. Het bedrijf raadt hierbij aan om je eigen pagina te vergelijken met die van concurrenten. Zo zegt een onderzoek van Akamai dat voor e-commercesites een wachttijd van twee seconden het uiterste is. Maar Google gaat een stuk scherper en mikt op webpagina’s die in een halve seconde laden.

Een deel van de optimalisatie kan gebeuren met progressive rendering. Hierbij wordt reeds geladen inhoud al getoond. Dit in tegenstelling tot sites die wachten met weergeven tot de hele pagina klaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business