iPhone OS en Android hebben trouwe aanhang

Smartphones met het besturingssysteem van Apple of Google hebben een trouwe achterban. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksfirma Nielsen. Die vergeleek de demografische eigenschappen van beide consumentengroepen.

Uit Nielsens resultaten blijkt dat zeven op de tien Androidgebruikers bij hun volgende aankoop hetzelfde besturingssysteem in huis zullen halen. Bij eigenaars van een iPhone is dat zelfs tachtig procent.

Android zou bij toekomstige aankopen zeven procent iPhonegebruikers afsnoepen. Het besturingssysteem van Apple op zijn beurt gaat met veertien procent Androidklanten lopen.

[related_article id=”158662″]

Android jonger, iPhone rijker
Verder toont het onderzoek aan dat de gemiddelde eigenaar van een Androidtelefoon jonger is dan die van de iPhone. Het omgekeerde geldt voor inkomen en opleiding. Daar heeft iPhone OS een kleine voorsprong op Googles besturingssysteem. Volgens Nielsen ligt dat aan de vaak rechtstreekse verhouding tussen inkomen en leeftijd.

Beide besturingssystemen zorgen voor een grote hoeveelheid dataverkeer. Bij de iPhone is dat het meest voor online spelletjes te spelen of downloaden; bij Android voor bestandsverkeer zoals het up- of downloaden van beltonen, afbeeldingen en schermachtergronden.

Marktaandeel stijgt
Tot slot blijkt nog uit het rapport dat zowel Android als iPhone OS in het eerste kwartaal van 2010 twee procent meer marktaandeel heeft veroverd. Dat ging vooral ten koste van BlackBerry OS en Windows Mobile.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business