BIOS gaat verdwijnen

Als het aan MSI ligt, dan verdwijnt het BIOS. De computerfabrikant werkt aan een modernere opvolger.

BIOS is al sinds begin jaren negentig aanwezig op bijna alle pc’s. Het staat voor basic input output system en stuurt een reeks basisonderdelen van je computer aan, zoals de snelheid van de processor en het voltage.

UEFI
MSI werkt nu aan een nieuw systeem genaamd UEFI, dat je met de muis kan bedienen. Het bedrijf wil het systeem eind dit jaar klaar hebben, zegt een anonieme bron van het bedrijf aan de website Thinq.
 

[related_article id=”152275″]

Zo ziet het EUFI-systeem er uit. Foto: Thinq/MSI.

UEFI staat voor universal extensible firmware interface en is volgens Thinq een voortzetting van het EFI-project waar Intel aan werkte. Ook dit moest de BIOS vervangen en onder meer een betere interface brengen. Volgens de site is het systeem op termijn nodig als je een pc met een schijf van meer dan twee terabyte wil opstarten.

De MSI-werknemer zegt in het artikel dat de overstap niet voor de hand ligt. BIOS kan namelijk niet zomaar vervangen worden. UEFI zou veel groter zijn, terwijl het ROM-geheugen op het moederbord vaak beperkt is. Ook zijn moederbordmakers niet geneigd om over te stappen zolang BIOS nog gewoon functioneert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business