Nieuws

E-Lotto groeit sneller dan gepland

Elke week komen er tot 1.500 nieuwe spelers bij die op de internetversie van de Lotto spelen, zo blijkt uit een eerste evaluatie van de Nationale Loterij. De inzet bedraagt 15 tot 17 euro per speler, per week. Mannen en jongeren doen het vaker dan vrouwen.

Marc Frederix, de directeur marketing van de Nationale Loterij, is tevreden met de resultaten. "Het doel was om het eerste jaar honderdduizend spelers via het internet naar de Lotto te brengen. Na drie maanden zitten we al aan 63.950."

De Nationale Loterij ging eind maart van start met de e-loterij. Ze was daarmee een van de laatste nationale loterijen die dat deed. "Dat klopt," zegt Marc Frederix, "maar de Nationale Loterij is pas in 2003 omgevormd tot een naamloze vennootschap. De jaren daarna lagen onze prioriteiten elders. Het project van de e-Lotto is pas drie jaar geleden gestart, en door de wet op de overheidsopdrachten duurt de time to market erg lang in dit land."

Op de e-Lotto kun je de traditionele trekkingsspellen spelen, zoals de Lotto, Super Lotto, Lotto Extra, Joker, Euromillions, Keno en Pick 3. De 64.000 internetspelers zijn vrij trouwe spelers, want de helft ervan speelt wekelijks.

Er waren al 28.000 gelukkigen op de e-Lotto. De totale winst voor hen bedraagt 2,9 miljoen euro. De grootste bofkont ging onlangs naar huis met 840.700 euro.

Het volledige artikel staat op De Standaard Online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business