Holebi’s actiever in blogosfeer

Holebi’s lezen vaker blogs dan hetero’s, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Ook zijn ze meer bezig met sociale media.

Gemiddeld leest 54 procent van alle homo’s en lesbiennes blogs op internet, tegenover slechts 40 procent van de hetero’s. Deze cijfers zijn afkomstig van onderzoeksbureau Harris Interactive. Het bureau ondervroeg 2.412 volwassenen, van wie er 271 zichzelf als holebi beschouwen.

Het onderzoek polste ook naar het soort blogs dat wordt gelezen, maar er lijkt weinig verschil tussen het leesgedrag van homo’s en hetero’s. Alleen blogs die zijn gericht op holebi’s worden bijna uitsluitend door hun doelpubliek bezocht.

Ook netwerksites
De blogtrend is ook te zien in sociale media. Zo is 74 procent van de ondervraagde holebi’s lid van Facebook, tegenover 65 procent van de hetero’s. Ook op MySpace en zelfs zakelijke netwerken als LinkedIn en Plaxo zijn ze doorgaans beter vertegenwoordigd.

Het laat zich raden dat diezelfde sites ook vaker bezocht worden door holebi’s. 81 procent van hen zegt minstens wekelijks op een sociaal netwerk te vertoeven (63 procent dagelijks). Onder hetero’s brengt 71 procent minstens wekelijks een bezoek (41 procent dagelijks).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business