Nieuws

ZoneAlarm Free Firewall 9.2

De originele gratis firewall van ZoneAlarm schiep in zijn eentje de markt voor persoonlijke firewalls, maar de laatste jaren bleef de onbetaalde variant wat stoffig in een hoekje staan. Nu is ZoneAlarm Free Firewall 9.2 terug op het toneel, met beter gestroomlijnde bescherming en bonusfuncties.

Het hoofdvenster van ZoneAlarm Free Firewall 9.2 bevat de verwachte beschermingsfuncties van een moderne firewall, inclusief antiphishing. Enkele onderdelen in de verzorgde interface zijn grijs; dit zijn betaalde onderdelen die je online kunt aanschaffen. Aanbieder CheckPoint is niet opdringerig en geeft op zijn site zelfs aan dat je zijn gratis firewall met andere beveiligers kunt combineren.

Rotsvast
ZoneAlarm Free Firewall is een rotsvaste beschermer tegen hackers en misbruik van je verbinding door lokale software. Hij biedt maximale bescherming in de Internet Zone, bedoeld voor onder meer publieke netwerken. Je lokale netwerk gaat in de Trusted Zone, met voldoende bescherming, maar wel met de mogelijkheid om bestanden en printers ongehinderd te delen. ZoneAlarm doorstaat al onze poortscantests en beschermt onze testmachine tegen alle online gebaseerde aanvallen.

De nieuwe versie heeft zich ontdaan van de vele irritante pop-ups die de gebruiker om advies vragen wanneer een applicatie contact maakt met het web. Zij maakt daarbij gebruik van de SmartDefense Advisor, eerder geïntroduceerd in ZoneAlarm Extreme Security, dat uit een reusachtige online database tapt met bekende programma’s. In het zeldzame geval dat je nu een pop-up krijgt, let je maar beter op.

Gebreken
We gaan verder met dezelfde trucs die malwareschrijvers inzetten om programmacontrole van de firewall te voorkomen. ZoneAlarm Free Firewall weigert elke poging om zichzelf te laten uitschakelen, zelfs wanneer we in het Windowsregister duiken. Het enige minpunt is het gebrekkige notificatiesysteem.

Bij het gebruik van een webexploit kit blokkeert ZoneAlarm al onze aanvallen, maar het stelt ons daarvan niet op de hoogte, terwijl andere firewalls je wel laten weten als je onder vuur ligt.

Naast de firewall krijg je een toolbar voor Internet Explorer en Firefox cadeau. Een prominent onderdeel is Site Check, dat elke bezochte website evalueert en waar nodig gevaarlijke exemplaren actief blokkeert. Site Check blokkeert bijna veertig procent van onze besmettende testsites, maar maakt een stuk meer indruk met zijn antiphishingmodule.

Het spoort slechts zes procent minder phishingaanvallen op dan kampioen Norton Internet Security en presteert radicaal beter dan andere antiphishingoplossingen.

Bonussen
ZoneAlarm Free Firewall 9.2 heeft een flink aantal bonussen, zoals identiteitsbescherming voor beperkte tijd en 2 GB gratis online opslag voor back-ups. Al is die laatste functie tegenwoordig eenvoudig apart te vinden. Je kunt bovendien duizenden applicaties toevoegen aan de werkbalk via een heuse appwinkel, al zit de toolbar op die manier wel erg snel vol met zaken die niets met beveiliging te maken hebben.

In het huidige computerlandschap is een firewall noodzaak geworden. Als je geen complete beveiligingssuite hebt, raden we je van harte aan om ZoneAlarm Free Firewall 9.2 te combineren met je gratis virusscanner.

ZoneAlarm Free Firewall 9.2
Prijs: gratis (juli 2010)

PRO: uitstekende phishingbescherming; minimaal aantal pop-ups dankzij SmartDefense Advisor; leuke bonussen; toolbar scant op verdachte websites.
CONTRA: appwinkel niet relevant voor een beveiligingsproduct; firewall geeft weinig informatie over blokkeren webgebaseerde aanvallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business