Nieuws

‘Online spaarrekening niet discriminerend’

Op het eerste zicht zijn er geen problemen met hogere rentes voor online spaarrekeningen. Dat zegt het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR).

De website spaargids.be vond het discriminerend dat banken hogere interesten geven aan mensen die een online spaarrekening hebben. Het CGKR boog zich dinsdag over de klacht, maar ziet op dit ogenblik geen inbreuk op de discriminatiewetgeving.

Er is volgens het Centrum geen enkel bezwaar tegen internetdiensten. Het internet is een instrument dat zeer veel bijkomende mogelijkheden schept, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wij zullen zeker geen kruistocht houden tegen het internet", aldus directeur van het CGKR, Jozef De Witte in De Standaard.

Het enige waar bij internetdiensten wel op gelet moet worden, is de bereikbaarheid voor personen met een handicap. De site moet redelijk aangepast zijn om ook die mensen te bedienen.

Een echte uitspraak over de internetrekeningen doet het Centrum pas na contact en besprekingen met de banken over de precieze voorwaarden voor internet-spaarrekeningen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business