Nieuws

Kinderen googelen niet

Kinderen zoeken niet op internet, maar gebruiken bookmarks, onthouden hun favorieten, spelen games en consumeren content uit betaalde abonnementen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Jakob Nielsen van de Nielsen Norman Group. Hij concludeert dat kinderen eerder een ‘appmentaliteit’ hebben in plaats van een zoekmentaliteit, zoals bij volwassenen. Maar hoe ouder ze worden, hoe meer dat ze gaan zoeken. Die appmentaliteit is dus geen blijvertje.

In 2001 voerde Nielsen een gelijksoortige studie uit. Toen bleken kinderen niet zo vaardig te zijn als verwacht. Nu denkt Nielsen dat kleintjes van zes jaar oud al erg bekwaam zijn en dat minderjarigen van negen zelfs al net zo kundig zijn als volwassenen. Ze slaan bijvoorbeeld eveneens intro’s over, terwijl ze er negen jaar geleden nog braafjes en aandachtig naar keken.

Vermaak
Kinderen gebruiken internet voornamelijk voor entertainment. Zo blijkt dat drie- tot vijfjarigen, die nog niet kunnen lezen, al wel het woord ‘play’ herkennen, omdat ze met die knop een spelletje starten.

Daarnaast blijkt dat het grut steeds meer online is. In 2009 spendeerden kinderen gemiddeld 1 uur en 29 minuten per dag op een computer. Tien jaar eerder was dat nog maar 27 minuten.

internetkinderenmaatschappijnielsennieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen