Nieuws

Toetsenbord zonder batterijen

Met de K750 Wireless Solar Keyboard lanceert Logitech een toetsenbord dat zijn benodigde energie uit licht haalt. Inderdaad, er komt geen batterij meer aan te pas.

Logitech steekt al jaren veel energie in de zoektocht naar energie-efficiëntie. Met de nieuwe K750 hebben ze een beetje hun heilige graal gevonden.

Het draadloze toetsenbord kreeg twee grote strips lichtcellen ingebouwd, die het aanwezige licht (zonlicht of lamplicht) kunnen omzetten in energie. Die energie wordt trouwens bewaard, want het apparaat zou volgens Logitech zo’n drie tot vier maanden in de absolute duisternis kunnen werken voordat het stilvalt.

[related_article id=”152275″]

Kleine Entertoets
Ondergetekende mocht de K750 Wireless Solar Keyboard al even betokkelen. Het toetsenbord is erg dun en de toetsen hebben een aangename, korte aanslag. Tegenvaller is wel de Entertoets die aan grootte moet inboeten om het geheel compact te houden. De zwarte pianolakafwerking is mooi, maar vertoont al na enkele minuten vingerafdrukken.

De lichtcellen zijn vooral functioneel, en de designers hebben hun best gedaan om ze zo weining mogelijk te laten opvallen. De K750 kreeg ook uitklapbare pootjes voor wie graag bergop typt, al komen die pootjes nogal fragiel over.

De K750 is een nieuwe mijlpaal voor toetsenborden vanwege zijn milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Qua design en typecomfort is hij zonder meer degelijk.

Via de website van Logitech kun je hem voor 79,99 euro nog bestellen voor onder de kerstboom. Vanaf januari ligt de K750 Wireless Solar Keyboard ook in de winkels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business