Nieuws

W3C vraagt hulp bij HTML 5-tests

Het World Wide Web Consortium (W3C) vraagt hulp bij het verder ontwikkelen en verbeteren van tests voor de HTML 5-standaard. Want die zijn op dit moment allesbehalve accuraat.

De standaardenorganisatie doet dat nadat er discussie is ontstaan over welke browser op dit moment het best samenwerkt met HTML 5.

Philippe Le Hegaret, die binnen het W3C toezicht houdt op HTML 5 en andere standaarden, veroordeelt de conclusie van eerder deze week dat Internet Explorer 9 op kop zou liggen wat de ondersteuning van deze webtechnologie betreft.

Het W3C heeft de afgelopen maand 135 nieuwe HTML 5-tests ingevoerd, waarmee het totaal op 232 komt. Maar dat is absoluut nog niet genoeg volgens Le Hegaret.

[related_article id=”161452″]

Voorbarige conclusies
“Mensen trekken blijkbaar conclusies over welke browser beter is dan de andere op basis van de tests en de resultaten. Maar dat is voorbarig. Een verhoging van 135 tests heeft weinig betekenis. Er moeten nog ettelijke duizenden controles toegevoegd worden om de resultaten significant te maken”, schrijft Le Hegaret in een blogpost.

Bij Microsoft waren ze er eerder deze week snel bij om de loftrompet te blazen over hoe goed hun nieuwe browser het deed in de officiële tests. Het W3C wil dat enthousiasme wat temperen, en roept iedereen op om mee te werken aan de verbetering van de HTML 5-testsuite.

Hulp nodig
“We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen om de tests relevant en informatief te maken”, legt Le Hegaret uit. “En tenzij de community het W3C begint te helpen, krijgen we dat moeilijk voor elkaar.”

Microsoft, dat graag wil afstappen van de vaak gebruikte Acid3-test, heeft al veel tijd en moeite geïnvesteerd om tests te helpen verbeteren. Het bedrijf heeft al 2.853 tests ingediend bij het W3C, waarvan veel ook voor andere webstandaarden dan alleen HTML.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business