Nieuws

Tablet en smartphone halen pc in

Tablets en smartphones zullen steeds meer verkocht en gebruikt worden. Daarmee nemen ze de centrale positie van de pc over.

Dit voorspelt marktonderzoeker IDC, aldus Webwereld. Dit jaar worden er 284 miljoen apparaten geproduceerd die gebaseerd zijn op het applicatiegebruik. Volgend jaar komt dat productietotaal op 377 miljoen, en nog een jaar later worden het er 462 miljoen stuks.

Door deze toenemende aantallen wordt de pc ingehaald. In de komende jaren zullen er eveneens meer computers gemaakt worden, maar de toename is minder groot. Tegenover Computerworld meldt de onderzoeker een stijging van 356 miljoen dit jaar, naar 402 miljoen apparaten volgend jaar tot 448 miljoen exemplaren in 2012.

[related_article id=”152275″]

“Smartphones en tablets vervangen de pc niet, maar vergroten de markt”, licht Frank Gens, hoofdanalist bij IDC toe.

Overeenkomst met intrede pc
Gens merkt overeenkomsten met het begin van de computermarkt op. De eerste pc van IBM kwam in 1981 op de markt, maar werd pas in 1986 breed geaccepteerd. Toen bracht Microsoft het naar het grote publiek en werd het een beursgenoteerd bedrijf.

Sindsdien volgen ontwikkelingen zich in een razend tempo op. Enkele ondernemingen gingen ten onder omdat ze zich niet konden aanpassen. Ook nu proberen traditionele bedrijven zich te positioneren in deze nieuwe markt, met smartphones en tablets. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business