Met Montage, een nieuwe webapplicatie van Microsoft, kun je zoekresultaten weergeven in een nieuwsgeoriënteerd webalbum. Wanneer je een onderwerp of sleutelwoord invoert in de balk Create van de applicatie, maakt Montage een pagina gevuld met artikelen en foto’s die het van nieuwssites, Twitter, YouTube, RSS-feeds en allerlei andere bronnen haalt. Het productieproces kan overigens even […]


Met Montage, een nieuwe webapplicatie van Microsoft, kun je zoekresultaten weergeven in een nieuwsgeoriënteerd webalbum.

Wanneer je een onderwerp of sleutelwoord invoert in de balk Create van de applicatie, maakt Montage een pagina gevuld met artikelen en foto’s die het van nieuwssites, Twitter, YouTube, RSS-feeds en allerlei andere bronnen haalt. Het productieproces kan overigens even duren.

Vervolgens kan de gebruiker de pagina persoonlijk maken door deze een andere lay-out aan te meten, door bepaalde zoekresultaten uit te lichten of een bron te wijzigen. Zelf tekst toevoegen is eveneens een optie. Elk blokje informatie bevat een link naar de originele bron.


[related_article id=”161452″]

Na de aanpassingen is het mogelijk om de ‘My Montage’-pagina op te slaan en te publiceren in de Montage-galerij of te delen met andere mensen via Facebook of Twitter.

Montage is gemaakt in Fuse Labs van Microsoft, een nieuw initiatief dat vorig jaar gelanceerd werd en waarin de focus op sociale computingprojecten ligt.