Nieuws

‘Microsoft gaat Windows 8-tablet tonen’

Mogelijk toont Microsoft tijdens de CES-beurs begin januari nieuwe tablets, waarvan er een paar op Windows 8 draaien.

Dit meldt The New York Times, op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf. Steve Ballmer, de baas van Microsoft, kondigt volgens de krant tijdens de jaarlijkse consumentenelektronicabeurs in Las Vegas een aantal nieuwe tablets aan die gemaakt zijn door onder meer Samsung en Dell.

Die van Samsung zou even groot zijn als de iPad van Apple, maar een uitschuifbaar toetsenbord hebben. In de landschapsmodus is de gewone interface van Windows 7 te zien, maar in portretstand verschijnt er een aangepaste interface.

[related_article id=”161452″]

Twee maanden geleden maakte Ballmer al bekend dat hij zijn besturingssysteem beter geschikt wil maken voor apparaten met een touchscreen, zoals tablets.

Concurrentie voor iPad
Er komt volgens de krant ook nieuws over een Windows 8-tablet, maar op geen enkel gerucht geeft het technologiebedrijf commentaar. Wel is het bekend dat Microsoft met een nieuw assortiment marktaandeel wil winnen van het dominante Apple. Het wil een alternatief bieden voor de gebruiker die meer wil dan alleen ‘spelletjes spelen’.

“Het bedrijf gelooft dat er een enorme markt is voor een zakelijk publiek dat een apparaat wil om kranten en tijdschriften te lezen, en vervolgens wil werken met Microsoft Word, Excel of PowerPoint”, zegt een van de anonieme bronnen.

HTML 5
Weer een andere bron zegt dat zijn werkgever partners stimuleert om voor deze apparaten applicaties te maken die gebruikmaken van de webscriptingtaal HTML 5. Deze zouden niet via een app-winkel verkocht worden, maar beschikbaar zijn via de website van de ontwikkelaars. Het is onduidelijk of ook deze programma’s aangekondigd worden tijdens CES, of dat ze nog geproduceerd moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business