Nieuws

Skype maakt versie voor lage bandbreedte

Skype heeft zijn inbelsoftware geschikt gemaakt voor internetverbindingen met een lage sterkte. Handig voor in afgelegen gebieden.

Dat is goed nieuws voor hulpverleners van de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Dankzij de speciale versie van Skype communiceren zij eenvoudig met collega’s en vrienden in afgelegen gebieden. De softwarefabrikant maakte zijn variant in samenwerking met Antonio Guterres, de Hoge Commissaris van genoemde organisatie.

De software werd succesvol getest in Soedan, Irak en Afghanistan. Inmiddels is de speciale Skype toegankelijk voor zo’n duizend medewerkers in een tiental landen. Voor het eind van het jaar moet dit aantal oplopen tot dertienhonderd, verspreid over zestig landen, en tegen eind 2011 moeten 2.600 hulpverleners kunnen bellen en videochatten. Dat is tachtig procent van het totale aantal medewerkers.

Kiosk voor vluchtelingen
De ambities van Guterres reiken echter verder dan dit. Hij wil dat de tientallen miljoenen vluchtelingen er eveneens gebruik van kunnen maken. Dit kan door speciale telecommunicatiekiosken te ontwikkelen voor in de vluchtelingenkampen.

Skype en de Vluchtelingenorganisatie starten een campagne om donaties te verzamelen voor de realisatie van dat plan. Sinds 2008 werken beide organisaties samen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business