Nieuws

‘HTC maakt twee Facebooktelefoons’ (update)

Het gerucht doet de ronde dat HTC tijdens het Mobile World Congress twee Facebook-smartphones zal lanceren.

De Britse krant City A.M. bericht dat HTC een overeenkomst heeft gesloten met Mark Zuckerberg om twee Android-smartphones met het Facebooklogo en de Facebookkleuren op de markt te brengen.

Integratie
De integratie met Facebook betekent dat statusupdates en berichten rechtstreeks op het beginscherm te zien zullen zijn. Mogelijk wordt je contactenlijst ook gelinkt aan je Facebookvrienden, zodat je hen rechtstreeks kunt mailen en bellen vanaf hun pagina.

[related_article id=”161563″]

Volgens de anonieme bron van City A.M. zitten Facebookmedewerker Joe Hewitt, die eerder voor Mozilla aan de Firefoxbrowser werkte en voor Facebook de iPhone-app ontwikkelde, en Matthew Papakipos van het Google Chrome-team achter het project.

Facebook gaat mobiel
Facebook heeft geruchten over een eigen smartphone altijd ontkend. Wel wordt de site steeds dieper geïntegreerd in mobiele telefoontoestellen. Zo is Facebook opgenomen in Windows Phone 7 en bracht het recent een Java-app uit voor basis-gsm’s met internetverbinding.

Ook kondigde Sony Ericsson eerder deze week aan de single sign-on-functionaliteit van Facebook in zijn nieuwe toestellen te verwerken. Gebruikers zijn dan met een aanmelding automatisch ingelogd voor alle apps en spelletjes die gebruikmaken van Facebook Connect.

Locatiebewuste smartphone
Een andere website die details claimt te weten over een aankomende Facebooktelefoon is Boy Genius Report. Hun bron spreekt over een functie waarmee je automatisch kortingsbonnen voor producten die je interesseren op je smartphone ziet verschijnen als je langs een winkel loopt.

Ook zou je met de Facebookphone je locatie constant laten updaten op je Facebookmuur en automatisch laten inchecken op bekende plaatsen. Vrijwel alle gegevens zouden op de servers van Facebook worden opgeslagen in plaats van op het toestel zelf.

In september van vorig jaar meldde de gerenommeerde zakelijke website Bloomberg al dat er twee Facebooktelefoons in de maak zijn. De fabrikant die toen genoemd werd was niet HTC, maar INQ.

Update 16.45 uur: In een reactie aan persbureau Reuters weerlegt Dan Rose, hoofd Business Development bij Facebook, de bewering van City A.M. HTC heeft volgens hem wel de API’s (programmeerinterfaces) van Facebook geïntegreerd in zijn grafische Android-schil, maar smartphones met het Facebooklogo van HTC komen er niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business