Nieuws

Anonymous zet beveiligingsbedrijf op zijn plaats

De hackersgroep Anonymous heeft een beveiligingsbedrijfje aangevallen omdat het de identiteit van leden wilde onthullen.

Anonymous richt zijn pijlen niet enkel op tegenstanders van de klokkenluiderssite Wikileaks, maar ook op bedrijven of instellingen die de beweging schade willen berokkenen. Dit weekend was het Amerikaanse beveiligingsbedrijf HBGary Federal het doelwit.

Twitteraccount  gehackt
Op zondagavond, net voor de aanvang van de footballfinale Super Bowl, haalden vijf Anonymousleden de website van het bedrijfje offline. Daarna hackten ze het Twitteraccount van directeur Aaron Barr en tweetten ze in zijn naam schunnigheden.

De reden voor de aanval hoeft niet ver gezocht te worden. Barr vertelde aan The Financial Times dat hij twee spilfiguren van Anonymous en enkele belangrijke medestanders uit onder meer het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland had ontmaskerd. Dat was hem gelukt door e-mailverkeer te analyseren en contact te leggen via Facebook en IRC.

Arrestaties in Engeland en Nederland
Eind vorige maand werden al verschillende personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de DDoS-aanvallen op de websites van Mastercard en Visa. Zowel in het Verenigd Koninkrijk als Nederland werden arrestaties verricht, en in de VS voerde de FBI een veertigtal huiszoekingen uit.

Hoewel Barr volgens The Financial Times geen plannen had om zijn ontdekking aan de politie te bezorgen, denken de aanvallers het tegendeel. Een anoniem lid dat betrokken was bij de aanval zegt dat Barr vandaag een onderhoud met de FBI had gepland en de identiteitsgegevens wou verkopen.

‘Gegevens zijn vals’
Het document met de gegevens van vermeende leden werd door de hackers bemachtigd, net als vijftigduizend persoonlijke mails van Barr en financiële info over zijn bedrijf. In plaats van het 23 pagina’s grote document te vernietigen, hebben ze het verspreid via het Twitteraccount van de directeur.

De meerderheid van de identiteitsgegevens was immers niet correct en zelfs totaal willekeurig. Volgens het blad Forbes bevestigen vrijwel alle betrokkenen bij de recente aanvallen op Wikileakstegenstanders dit.

‘We vechten terug’
De hackers tweetten ook Barrs mobiele telefoonnummer, thuisadres, sociale zekerheidsnummers en een link naar de database met zijn e-mailverkeer. “Onze leden werden onrustig door de recente invallen van de FBI en infiltranten als HBGary op onze chat. Daarom dat we nu deze boodschap uitsturen. We zullen terugvechten”, aldus een lid van Anonymous.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business