Nieuws

Valse Facebookapps ontwikkelen is kinderspel

Een Facebookapplicatie ontwerpen die linkt naar kwaadaardige websites is kinderspel met de toolkit Tinie App. Die kost slechts 25 dollar.

Beveiligingsbedrijf Websense waarschuwt voor Facebookapplicaties die de gebruiker beloven te vertellen wie zijn profiel het meest bezoekt. Een dergelijke functie staat Facebook niet toe, en de appontwikkelaars zijn alleen maar uit op het verspreiden van spam. Toch trappen veel gebruikers nog in de val.

Je stalkt jezelf
De applicatie Facebook Profile Creeper Tracker Pro is daar een perfect voorbeeld van. Zij vraagt om toestemming voor toegang tot je gegevens, waarna je een enquête of advertentie krijgt voorgeschoteld waarvoor de ontwikkelaar geld ontvangt. Uiteindelijk vertelt de app alleen maar dat je zelf het meest je eigen profiel bezoekt.

Dergelijke applicaties maken in jouw naam reclame op het prikbord van je vrienden, waardoor een kwaadaardige link zich razendsnel kan verspreiden. Websense schat dat spammers tussen de twintig dollarcent en twee dollar verdienen per ingevuld formulier. Ontwikkelaars kunnen bovendien doorlinken naar een website die malware op je computer installeert.

Handleiding voor Facebookspam
Volgens Websense is Facebook Profile Creeper Tracker Pro, net als vele andere Facebookapps, ontwikkeld met een ontwikkelkit genaamd Tinie App. Die kun je in verschillende varianten op het internet aankopen voor 25 dollar of minder. De maker doet er een uitgebreide handleiding bij, zodat zelfs een leek ermee aan de slag kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business