Nieuws

3G-uitrol Base loopt vertraging op

De deadline van mobiele operator Base om tegen eind vorig jaar twintig extra regio’s van 3G-dekking te voorzien, werd niet gehaald. Momenteel worden nog maar negen steden bediend. En dat terwijl de licentieveiling voor de volgende generatie mobiel internet (4G) al voor de deur staat.

Base, de derde operator van het land, loopt sterk achter met de uitbouw van zijn 3G-netwerk. Pas sinds begin 2010 kunnen Baseklanten, maar dan enkel degenen uit de regio rond Antwerpen, Gent, Charleroi, Luik, Namen en Brussel, mobiel surfen over 3G. Concurrenten Proximus en Mobistar begonnen zes jaar eerder met de uitrol van hun 3G-netwerk.

Deadline gehaald voor drie steden
Vorige zomer kondigde Base aan de uitrol te versnellen. Tegen het eind van het jaar moesten er twintig extra regio’s of steden van dekking voorzien zijn. Woordvoerder Bart Vandesompele vertelt aan Userbase dat dat in enkel Sint-Niklaas, Beveren en Dendermonde gelukt is.

[related_article id=”161563″]

De reden daarvoor is volgens Vandesompele de administratieve rompslomp die komt kijken bij de milieuvergunningen en bouwaanvragen voor masten. Sinds december 2008 kreeg Base geen bouwvergunning meer toegewezen. In Brussel worden sinds begin 2009 zelfs geen nieuwe vergunningen meer uitgereikt.

Wachten op vergunning
“Het cynische van het verhaal is dat we over de nodige hardware beschikken maar dat we deze niet mogen installeren”, verklaart Vandesompele aan Userbase. De lancering van 3G in de zeventien overige geplande gebieden wordt daarom doorgeschoven naar eind maart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business