Nieuws

TV Vlaanderen wil internet en telefonie aanbieden

TV Vlaanderen gaat de competitie met Belgacom en Telenet aan en wil nog voor het eind van het jaar pakketten met televisie, internet en telefonie aanbieden.

Momenteel voorzien TV Vlaanderen en het Waalse zusterbedrijf Télésat, beide dochters van de Luxemburgse M7 Group, zo’n 125.000 Belgische gezinnen in hun behoefte aan digitale televisie via de satelliet. Afgelopen jaar groeide het klantenbestand met 15 procent. Na de kabelaars (Telenet en Voo) en Belgacom is de M7 Group de grootste televisiespeler van ons land.

Trend in telecomland
Maar het grote geld valt te verdienen met zogenaamde multiple play-formules. Consumenten nemen steeds meer diensten bij één enkele aanbieder af. Zo zag Belgacom de verkoop van zijn ‘packs’ vorig jaar met 55 procent stijgen. Bij Telenet combineert zelfs 60 procent van de klanten twee of meer diensten in een ‘shake’.

[related_article id=”158455″]

Naast digitale televisie via de satelliet wil TV Vlaanderen dus ook breedbandinternet en telefonie aanbieden en een complete telecomspeler worden. Dat vertelde bestuurslid Dirk Haesaert aan De Tijd. Het bedrijf zoekt daarom naar een partner wiens kopernetwerk ze kunnen gebruiken voor internet en telefonie. Haesaert hoopt nog dit jaar de eerste multiple play-formules van TV Vlaanderen te kunnen aanbieden.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business