Nieuws

Amazon opent eigen App Store

Amazon opent zijn eigen App Store voor Androidapparaten. Dagelijks komt er een gratis lokkertje. De eerste is het nieuwe Angry Birds Rio.

Internetsupermarkt Amazon begint vandaag met het uitrollen van zijn applicatiewinkel voor Androidtoestellen. De dienst komt voorlopig alleen naar de VS.

Amerikanen kunnen kiezen uit zo’n 3.800 apps, waaronder enkele exclusieve games zoals Call of Duty: Modern Warfare Force Recon en Angry Birds Rio.

[related_article id=”158256″]

Die laatste is vandaag, op de dag van de opening, gratis beschikbaar voor vroege vogels. Daarna kost het spel 99 dollarcent. De internetgigant belooft dagelijks één betaalde app gratis aan te bieden. Dat meldt TechCrunch.

Apps testen in browser
Apps downloaden kan met een, hoe kan het ook anders, Androidapp van de Amazon App Store of via de website. Een voordeel van die laatste optie is dat je elke app kunt uittesten in je browser. Amazon emuleert de Androidomgeving in zijn EC2-cloud en de besturing verloopt via Flash.

Ruzie met Apple
Zoals verwacht is Apple niet gediend van het gebruik van de naam App Store. De technologiegigant liet deze merknaam in 2009 registreren en eist dat Amazon het gebruik ervan staakt.

Apple zou volgens de financiële nieuwssite Bloomberg ook naar een schadevergoeding hengelen. Eerder dit jaar lag het nog overhoop met Microsoft om het gebruik van de term App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business