Nieuws

Nokia verlaagt prijzen smartphones

Nokia verlaagt de prijzen van zijn smartphones in Europa, in de hoop het tij te doen keren. Het gaat al enige tijd niet goed met de Finnen.

Persagentschap Reuters heeft van enkele bronnen binnen de Europese telecomindustrie vernomen dat Nokia een prijsverlaging doorvoert voor zijn smartphones. De grootste korting is er voor het vlaggenschip de N8, de multimediasmartphone C7 en de zakelijke E6. Zij zouden tot 15 procent lager geprijsd worden.

“Er zijn geen grote uitschieters voor bepaalde modellen, maar de korting geldt wel voor bijna het hele portfolio. Een prijsdaling van deze omvang is al jaren niet meer gezien”, vertelt een medewerker van een Europese telecomprovider aan Reuters.

[related_article id=”161563″]

Zware concurrentie
Nokia is nog steeds de grootste producent van mobiele telefoons ter wereld, maar verliest in rap tempo marktaandeel. In het eerste kwartaal van dit jaar werden de Finnen volgens marktonderzoeker IDC op de West-Europese markt voorbijgestreefd door Samsung.

De smartphones van Nokia die het eigen besturingssysteem Symbian aan boord hebben, boeten ook in aan populariteit. In het eerste kwartaal van dit jaar was net iets meer dan de helft van de smartphones die verkocht worden van Finse makelij, terwijl dat een jaar eerder nog 39 procent was.

Samenwerking met Microsoft
In februari van dit jaar kondigden Nokia en Microsoft aan met elkaar in zee te gaan. De Finnen gaan exclusief voor Microsoft smartphones ontwikkelen met Windows Phone 7 als besturingssysteem. Het eerste model wordt rond de jaarwisseling op de markt verwacht.

Het aandeel van Nokia is dit jaar al met meer dan 40 procent in waarde gedaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business