Nieuws

Apple boekt nieuw recordkwartaal

Apple heeft het beste kwartaal in zijn bestaan achter de rug. Het maakte maar liefst 7,31 miljard dollar winst.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar steeg de winst van Apple met 125 procent tot 7,31 miljard dollar of 5,17 miljard euro. De omzet steeg met 82 procent tot 28,57 miljard dollar. “Ons beste kwartaal ooit”, jubelde topman op rust Steve Jobs in een persbericht.

Vooral de iPhones en iPads gingen vlot de deur uit. De verkoop van iPhones maakte een sprong van 142 procent tot 20,34 miljoen exemplaren. De verkoop van iPads steeg met 183 procent tot 9,25 miljoen stuks. Het aantal verkochte iPods lag met 7,5 miljoen exemplaren 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

[related_article id=”158256″]

Het succes van de iPad knabbelt volgens topman Tim Cook aan verkoopcijfers van Macs. Toch werden er 3,95 miljoen Apple-computers verkocht tegenover 3,47 miljoen een jaar eerder. Cook gelooft dat een aanzienlijk aantal consumenten afgelopen kwartaal een iPad heeft gekocht in plaats van een Mac of Macbook.

De waarnemende topman kondigde ook aan dat Lion, de nieuwste versie van Apples besturingssysteem OS X vanaf morgen verkrijgbaar is. Wie een nieuwe Mac koopt krijgt de update gratis, bestaande gebruikers moeten 30 dollar neertellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business