Nieuws

Facebook verwijdert albumhoes Nevermind

Bijna twintig jaar na de release blijft de cover van het Nirvana-album Nevermind voor controverse zorgen. Facebook verwijderde gisteren de cover omdat die een inbreuk zou vormen op de gebruiksvoorwaarden van de website.

De wereldberoemde platenhoes toont een naakte baby in een zwembad. Toen de platenmaatschappij van Nirvana gisteren foto’s van de deluxe-verjaardagseditie op Facebook postte, werden die prompt verwijderd.

Geen beledigende foto’s of naakt
Volgens Facebook laat de sociaalnetwerksite niet toe dat foto’s groepen of individuen beledigen of dat foto’s naakt bevatten. Uiteindelijk plaatste Facebook de foto’s terug.

Spencer Elden, de baby in kwestie, heeft alvast geen problemen met de cover. "Een paar miljoen mensen hebben mijn penis al gezien. Dat is eigenlijk wel cool."

In september is het twintig jaar geleden dat Nevermind werd uitgebracht. Op 27 september wordt een speciale verjaardagseditie uitgebracht. Die bevat naast een geremasterde versie van de plaat een cd met b-kantjes, alternatieve versies en een dvd met live-opnames van een concert in het Paramount Theater in Seattle in 1991.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business