Nieuws

Japanner maakt vliegende bol

Een Japanse onderzoeker heeft een vliegende bol ontwikkeld. Het ding kan ingezet worden voor achtervolgingen en spionage, maar ook bij rampen.

De bolvormige drone is met zijn 42 centimeter vergelijkbaar met een strandbal en weegt nauwelijks 350 gram. Hij kan door smalle openingen zweven, ter plaatse blijven hangen, verticaal opstijgen en zonder problemen op de grond stuiteren.

[related_article id=”152275″]

Het project werd uitgewerkt door de Japanse defensieonderzoeker Fumiyuku Sato. Kort samengevat gaat het om een bolvormige behuizing met bovenaan genoeg ruimte om de lucht door de propeller te jagen.

Betaalbaar
Tegenover persdienst AFP zegt Sato dat de onderdelen van zijn vliegmachine vrij in Japanse winkels te koop zijn. Samen kosten ze zo’n 110.000 yen of duizend euro. Zo wordt de motor omhuld in een leeg plastic flesje.

Sato denkt dat zijn uitvinding op termijn perfect bruikbaar is voor achtervolgingen of spionage, al kan ze even goed haar nut bewijzen bij rampen. De vliegende bol kan bijvoorbeeld zonder problemen een trappenhal opvliegen. Een ingebouwde camera legt intussen de omgeving vast.

Verbetering
Wel is er nog verbeteringswerk mogelijk. Sato zegt aan AFP dat hij graag een automatische piloot wil ontwikkelen en methodes om in verschillende weersomstandigheden te werken. Ook is het momenteel niet mogelijk om de bol te besturen als die niet in het zicht van de controller is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business