Nieuws

Vlieg in 3D langs je route

Google lanceert Helicopter View in Google Maps: een routebeschrijving die je in 3D kunt doorlopen.

Een reisje plannen kan leuk zijn, maar de weg vragen is dat meestal niet. En hoewel de routebeschrijving een van de meest gebruikte functies is binnen Google Maps, is het gewoonlijk nogal een karwei om alles in te stellen en de route uit te pluizen.

Bekijk je route in 3D
Nu lanceert Google echter Helicopter View, waardoor je je route kunt doorlopen in 3D. “Stel dat je langs de schitterende kust van California’s Highway 1 wil rijden en dat je wil zien hoe de omgeving er echt uitziet”, stelt Paul yang, ingenieur bij Google Maps.

[related_article id=”158901″]

“California’s kustlijn is prachtig, maar dat zie je niet echt op de vlakke kaarten van Maps. Wanneer je op de 3D-knop drukt, vlieg je als het ware over de route, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de omgeving waar je doorheen zal rijden.”

Om de dienst te gebruiken geef je je vertrek- en eindpunt in, kies je je vervoerswijze en klik je op de 3D-knop om langs de route te vliegen. “Je kunt de ‘vlucht’ altijd pauzeren door op een willekeurige plek in het 3D-venster te klikken of door linksonder op de pauzeknop te klikken”, zegt Yang.

Nog in bèta
Voor de helikoptermodus heb je de Google Earth-plug-in nodig. De dienst is nog in bèta, maar wordt de komende weken wereldwijd geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business