Kansspelcommissie wil gokwebsites blokkeren

De Kansspelcommissie wil samen met de providers illegale gokwebsites blokkeren. Sommige providers gaan akkoord met die maatregel, maar vertegenwoordiger ISPA staat weigerachtig tegenover het idee.

Gokwebsites die geen vergunning hebben voor ons land, mogen hun onlinespellen niet aanbieden. Daarom wil de Kansspelcommissie dat dergelijke websites vanaf begin 2012 worden geblokkeerd.

Aan persbureau Belga laat de woordvoerder van de commissie weten dat er hiervoor een akkoord is ondertekend met de financiële sector (Febelfin) en de vertegenwoordiger van de internetproviders, ISPA. Maar die laatste zegt tegenover onze redactie dat dit niet klopt.

[related_article id=”158455″]

Niets getekend
ISPA heeft naar eigen zeggen helemaal niets getekend en is dat ook niet van plan. De organisatie zegt aan onze redactie dat het blokkeren van dergelijke websites geenszins een standpunt van de sector is. Wel bevestigt de organisatie dat bepaalde internetproviders, onder meer Belgacom, Telenet, Mobistar en Base, op eigen initiatief het protocol zullen ondertekenen vandaag. Maar het is dus niet zo dat alle providers per definitie meegaan in het plan.

Zwarte lijst
De bedoeling is dat er een zwarte lijst komt met websites die geen vergunning hebben voor ons land, en een witte lijst voor zij die dat wel hebben. Ook Febelfin krijgt volgens Belga die lijst om eventueel financiële transacties van die zwarte aanbieders te blokkeren.

Hoe de websites zullen worden geblokkeerd is niet bekend bij ISPA. Op het moment van schrijven was er bij de Kansspelcommissie niemand bereikbaar om toe te lichten hoeveel websites er worden geblokkeerd en hoe dat zal gebeuren.

Vergunning nodig
Websites waar je kan gokken zijn sinds enkele jaren verboden in België, al zijn er uitzonderingen. Een website kan een vergunning aanvragen en moet onder meer een fysieke vestiging in België hebben. Een voorbeeld hiervan is Pokerstars. Dat is een internationale pokerwebsite, maar officieel wordt de Belgische website ervan uitgebaat door het casino van Namen, waardoor Pokerstars legaal actief kan zijn in ons land.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business