Nieuws

WhoCrashed Home 3.02

Windows ziet het even niet meer zitten en toont je het gevreesde blauwe scherm. Wat is de oorzaak? Met wat geluk weet WhoCrashed het je te vertellen.

Toegegeven, met de komst van Windows 7 is het blue screen of death dat op een probleemsituatie wijst iets zeldzamer geworden. Heb je er toch nog mee af te rekenen, dan kan WhoCrashed je helpen bij het opsporen van de dader.

[download_file]

Duidelijk rapport
WhoCrashed doet weinig meer dan de zogenoemde crashdumpbestanden, die Windows aanmaakt wanneer zich zo’n blauw scherm voordoet, analyseren. Iets waarvoor je als gebruiker normaliter wel wat technische knowhow nodig hebt.

De tool levert vervolgens een rapport af dat ook voor de sterveling te begrijpen is. Als het goed is, wijst WhoCrashed meteen aan welke driver vermoedelijk verantwoordelijk is voor het blauwe scherm. Houd er wel rekening mee dat WhoCrashed zich kan vergissen, maar wellicht brengt verder speurwerk op internet uitsluitsel.

Een noodzakelijke voorwaarde voor de goede werking van WhoCrashed is uiteraard wel dat je systeem daadwerkelijk crashdumpbestanden genereert. Dat kan je in Windows Vista en 7 nagaan via het eigenschappenvenster van je computer, waarna je Geavanceerde systeeminstellingen selecteert en vervolgens de onderste knop Instellingen aanklikt. Zorg ervoor dat je Geheugendumps selecteert bij Foutopsporingsgegevens registreren.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business