Nieuws

Vier stijlvolle multifunctionele printers

Multifunctionele printers kunnen niet alleen afdrukken, maar ook scannen, kopiëren en faxen. De atypische ontwerpen die sinds kort opduiken, zorgen voor een frisse wind in deze categorie.

We gaan het hier niet hebben over de multifunctionele monsters die in grote bedrijven staan, maar we gaan wel op zoek naar stijlvolle of efficiënte printers die het niet zozeer van de snelheid moeten hebben, maar wel van printkwaliteit en scanmogelijkheden.

Op afstand printen
Elke hippe multifunctionele printer moet tegenwoordig uitgerust zijn met speciale applicaties. HP en Lexmark hebben een tiental apps voor hun printers, waarmee je onder meer snel puzzels en kleurprenten kunt afdrukken. Het idee klinkt leuk, maar het concept komt voorlopig niet echt van de grond. Er komen amper apps bij en de al bestaande toepassingen bieden zelden een meerwaarde.

Dan vinden we de apps voor smartphones een stuk interessanter. Daarmee kun je onder andere printen op afstand, zodat je foto’s klaarliggen in de printer als je thuiskomt. Canon, Brother en HP hebben zulke handige applicaties, maar universele apps als PrintBot ondersteunen nog andere merken. 

De meeste toepassingen werken met Android en iOS. Windows Phone 7- en BlackBerrygebruikers moeten zich tevreden stellen met de Brother-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business