Quadrokopters, kleine helikopters met vier rotors, zijn tot grootse dingen in staat. Wat dacht je van tennissen, pianospelen of een wolkenkrabber bouwen? In het FRAC-kunstencentrum in het Franse Orléans kan je nog tot 19 februari volgend jaar een bijzondere installatie bezoeken. Een team van vier quadrokopters bouwt er een structuur die wat weg heeft van […]


Quadrokopters, kleine helikopters met vier rotors, zijn tot grootse dingen in staat. Wat dacht je van tennissen, pianospelen of een wolkenkrabber bouwen?

In het FRAC-kunstencentrum in het Franse Orléans kan je nog tot 19 februari volgend jaar een bijzondere installatie bezoeken. Een team van vier quadrokopters bouwt er een structuur die wat weg heeft van een gedraaide boomstam.

Het eindresultaat, opgebouwd uit meer dan 1.500 bouwstenen uit piepschuim en met een diameter van 3,5 meter en hoogte van zes meter, stelt een maquette voor van een 600 meter hoge ronde wolkenkrabber. Flight Assembled Architecture heet deze installatie van ingenieur Raffaello D’Andrea van de ETH-universiteit in Zürich en architecten Fabio Gramazio en Matthias Kohler.