Nieuws

Razer Blackwidow Ultimate en Razer Imperator 2012

Hardware en gamers, dan denken we vooral aan grafische kaarten of processors. Toch blijven voor de ultieme game-ervaring de muis en het toetsenbord de belangrijkste elementen.

Razer bedient veeleisende gamers al jaren op dat vlak en brengt nu een upgrade van twee van hun betere producten.

Mechanisch lawaai
De Razer Blackwidow Ultimate is een toetsenbord met mechanische toetsen, en dat hoor je. Met zo’n toetsenbord kun je onmogelijk stil werken, maar dat zal gamers weinig kunnen schelen. Het grote voordeel van mechanische toetsen is immers de snelheid waarmee je kunt spelen. Zelfs een toets die maar twee millimeter wordt ingedrukt, reageert onmiddellijk.

Ook om gewoon te typen is dit toetsenbord trouwens bruikbaar, al moeten je huisgenoten dan wel tegen het bijhorende geluid kunnen. Aan de rechterkant vinden we vijf macrotoetsen waaraan je een specifieke opdracht kunt toekennen via speciale software. Die software wordt trouwens niet meegeleverd, maar moet je zelf downloaden via de website.

Op het eerste gezicht komt de toepassing wat intimiderend over, maar al snel programmeer je per spel specifieke macro’s en instellingen. Het toetsenbord laat je zelfs macro’s programmeren in het midden van een game door de Fn- en Alt-toets tegelijk in te drukken. Eindig met dezelfde toetsencombinatie om te bevestigen. Enorm handig voor de hardcoregebruikers, maar doordeweekse gamers zullen deze functie waarschijnlijk nooit gebruiken.

De Razer Blackwidow Ultimate heeft daarnaast blauw verlichte toetsen die je in vier lichtintensiteiten kunt instellen. Rechts aan het toetsenbord vinden we nog een extra USB-aansluiting en een hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting. Daarnaast is er nog de Razer Imperator 2012, een gamemuis die de 4G-sensor introduceert.

Uiterst nauwkeurige muis
Bij Razer staat 4G voor een muistechnologie die laser en een optische sensor combineert. Het resultaat is een nog preciezere muis, die tot een hallucinante 6.400 dpi nauwkeurig is. De vraag luidt: is dat nodig? Muizen tot 5.600 dpi werken al goed genoeg. Bovendien heb je al een speciale muismat nodig om die nauwkeurigheid om te zetten naar prestaties.

Ook hier moeten we trouwens de software apart downloaden om macro’s te programmeren. Het Razer-logo en muiswiel zijn verlicht, maar dat kun je eventueel uitschakelen. Door zijn specifieke vorm komen linkshandigen trouwens niet in aanmerking voor deze muis.

Om alles volledig naar je smaak in te stellen, zijn de twee linkerzijtoetsen naar de vorm van je hand te zetten en zit er onderaan een schuifknop om het zwaartepunt van de muis te veranderen.

Door het succes van de game Battlefield 3 is er nu tijdelijk een limited edition beschikbaar van dit toetsenbord en deze muis, met oranje verlichting en bijpassende logo’s, voor dezelfde prijs.

Wil je stevig gamen en is er nog ruimte in je budget, dan is deze combinatie een uitstekende keuze om de virtuele wereld te lijf te gaan.

Razer Blackwidow Ultimate
Prijs: 129,99 euro (januari 2012)

PRO: degelijke mechanische toetsen; eenvoudig macro’s programmeren.
CONTRA: toetsen maken lawaai; glossy afwerking.

Razer Imperator 2012
Prijs: 69,99 euro (januari 2012)

PRO: aanpasbare zijtoetsen en gewichtsverdeling; talrijke instellingen.
CONTRA: 4G-sensor heeft weinig nut; software alleen als download.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business