Nieuws

Dynamische kredietkaart genereert eenmalige codes

Maak je geen zorgen meer over je kredietkaart. Het bedrijf Dynamics brengt een dynamische kaart uit die, elke keer dat je hem gebruikt, een eenmalige gebruikscode genereert.

Het bedrijf toont drie kaartopties tijdens de CES-beurs. Zo kun je bijvoorbeeld één kaart gebruiken voor meerdere rekeningen. Het geheim van de kaart zit in de magnetische strip, die je heel eenvoudig kunt programmeren en net zo snel weer kunt wissen.

De kaart ziet er net zo uit als een bestaande kaart. Je kunt hem bovendien gewoon in je portefeuille bewaren en buigen zonder dat de interne elektronica beschadigt wordt. Het verschil met de traditionele kaart is dat een leeg lcd-scherm een sectie van de nummers op de kaart vervangt.


Genereer een uniek kredietkaartnummer met de knoppen op de kaart. (foto: Ars Technica)

Sleutel intoetsen
Voor je iets wil kopen, online of in een winkel, toets je een soort sleutel in met de vijf ingebouwde knoppen. Het lcd-scherm wordt daarna gevuld met een eenmalig, uniek kredietkaartnummer en de magnetische strook op de achterkant wordt voor de duur van de aankoop geprogrammeerd met dat nummer. Wanneer je je aankoop voltooid hebt, verdwijnen de nummers van de voorkant van de kaart en wordt de magnetische strook gewist.

De dynamiek van de strook is bruikbaar voor verschillende toepassingen: zo toont Dynamics een kaart met twee nummers. Zo kun je bijvoorbeeld je persoonlijke en zakelijke rekeningen op dezelfde kaart bewaren. Je drukt gewoon op een knop om de rekening te selecteren; een lampje toont welke rekening actief is en de magnetische strip wordt geprogrammeerd met dat nummer.


Kies zelf met welke rekening je wil betalen. (foto: Ars Technica)

“De prototypes zien er hetzelfde uit als standaardkaarten, en ze voelen ook zo aan”, zegt Ben Kuchera van Ars Technica. “De technologie zorgt voor een extra beveiligingslaag wanneer je iets koopt op het internet of in de winkel, en dat is erg interessant voor de consument en de winkelier.”


De magnetische strook wordt net zo makkelijk geprogrammeerd als gewist (foto: Ars Technica)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business