Nieuws

De eerste smartphone van Sony

Op CES in Las Vegas is de Xperia S te bewonderen. De eerste telefoon die (opnieuw) onder het merk Sony verschijnt. Het is een echt multimediamonster geworden, met een leuk NFC-trucje achter de hand.

Sony Ericsson is nu volledig eigendom geworden van de Japanse firma, en dus worden de smartphones voortaan gewoon door Sony zelf uitgebracht. Het idee is dat Sony hierdoor echt alle producten met elkaar kan integreren en doen samenwerken. 

Megapixels
De Xperia S verschijnt eerst in de Verenigde Staten, uitgerust met de LTE-functie (4G) voor snel mobiel internet. Op 4G moeten we in België en Nederland niet meteen rekenen, maar de telefoon komt wél naar onze contreien. Leuk, want de Xperia S is een fijne verschijning met een 4,3 inchscherm (1.280 bij 720 pixels) en een dualcoreprocessor van 1,5 GHz. Wat dat in de praktijk oplevert qua gebruikerservaring zal moeten blijken uit een test. 

[related_article id=”161563″]

Bij de specificaties zien we ook een 12 megapixelcamera staan, wat best veel is voor een smartphone. De lancering van de met een 16 megapixel uitgeruste Titan II van HTC indachtig, lijkt het er sterk op dat er weer een megapixelstrijd gaat uitbarsten tussen de smartphonebouwers.

NFC-chip
Van de aanwezigheid van een NFC-chip ligt wellicht niemand wakker. Deze technologie om over korte afstanden te communiceren met passieve chips (lees: chips die geen stroom nodig hebben) kan voorlopig maar weinig consumenten opwinden, vermoeden we stilletjes. Er zijn immers amper praktische gebruiksmogelijkheden. Maar Sony heeft wel een leuke NFC-toepassing bedacht, zoals gedemonstreerd wordt in onderstaand filmpje. 

Het interessante is dat de NFC-badges die Sony verkoopt én de bijhorende app ook kunnen dienen voor andere smartphones met NFC, zoals de Nokia N9 en Samsung Galaxy Nexus.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business